gülçin aşığı admin GüLçİnCi AdMiN
| Konu: kedi Paz Ekim 14, 2007 5:52 pm | |
| Kedi Nasrettin hoca bir gün yolun kenarında kedisini yıkıyormuş.Yoldan geçen arkadaşı hocaya: -Hocam kediyi yıkama ölür.demiş. Hoca aldırış etmemiş ve yıkamış. Arkadaşı dönüşte hocayı tekrar yolun kenarında görmüş. Kedi ölmüş. Adam: -Hocam ben size kediyi yıkamayın ölür demedim mi? demiş. Hoca: -Ben kediyi yıkarken ölmedi ki sıkarken öldü, demiş. Kayıp eşek Nasrettin Hoca’nın bir gün eşeği kaybolmuş. Tüm arkadaşları eşeği aramaya başlamışlar. Bu arada Nasrettin Hoca’da “şükürler olsun” diye dolanıp duruyormuş. Bunu gören arkadaşları:
- Hoca, biz eşeğini arayalım, sen şükredip dur. Bu ne iş?
- Ben eşeğin kaybolduğuna üzülüyorum, eşeğin üstünde ben olmadığım ve kaybolmadığım için şükrediyorum.
Nasrettin Hoca Nasrettin Hoca ölüm döşeğindeymiş. Karısını çağırmış: - Hanım en güzel elbiselerini giy, iyice kokular sürün, tak takıştır yanıma gel otur. - Ayol hoca delirdin mi sen? Bu durumdayken ben nasıl süslenirim? - İyi ya Azrail gelince belki beğenip benim yerime seni götürür. Ucuz kurtulduk Akşam geç saatte eve gelen Nasrettin Hoca pencerede bir karaltı görür. Hanımına sus işareti yaparak tüfeğini doğrulttuğu gibi ateşler. Eve girerler, bir de bakarlar ki ateş ettikleri Hocanın cüppesi... Nasrettin Hoca telaşla: - Hanım ucuz kurtulduk. Ya içinde ben olsaydım! Baba Ali okula yeni başlamıştı, Öretmen gelenlerin ve babalarının isimlerini soruyordu. Sıra Aliye gelmişti. - İsmin ne? - Mehmet - Babanın ismine? - Baba! - Evladım babanın başka ismi yok mu? - Öğretmenim ben kardeşimle baba diyorum. Ama arkadaşları “Veli” diyor. - O zaman “Veli” desene! - Öyle deyince babam kızıyor öğretmenim… | |
|
cemreci admin CeMrEcİ AdMiN
| Konu: Geri: kedi Cuma Ekim 19, 2007 7:27 pm | |
| | |
|