gülçin aşığı admin GüLçİnCi AdMiN
| Konu: nasrettin hoca ve hırsız Paz Ekim 14, 2007 5:55 pm | |
| Nasrettin Hoca ve Hırsız Bir gün Nasrettin Hoca'nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış. Birisi : - Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki ? Bir başkası : - Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor ? diye konuşmuş. Bir diğeri de : - Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor. Hoca kızmış : - Yahu demiş, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi ? Hırsızın hiç mi suçu yok ? Balıklar neden konuşmaz ? Öğretmen derste sorar : - Arkadaşlar balıklar neden konuşmazlar. Bu soruyu kimse cevaplayamaz. Ali kalkar ve soruya cevap verir : - Öğretmenim sizin başınızı suya soksam konuşabilir misiniz? Eşek Nasreddin Hoca bir gün eşeğine binmiş. Eşeğin inadı tutmuş. Bir türlü eşeğin başını gideceği yöne çevirememiş. Bunu gören komşusu: -Nereye gidiyorsun Hocam, diye sormuş. Hoca’da: - Eşeğin istediği yere, demiş. Dik açı Öğretmen öğrencisine sordu: -Su kaç derece kaynar? –Doksan derece… Bu söz üzerine arka sıralardan Ali,ayağa kalkarak bağırdı. –Doğru değil öğretmenim, doksan derecede kaynayan dik açıdır. Pazarlık Öğretmen öğrenciye sormuş: -Oğlum 6 kere 6 ne yapar? Öğrenci: - 39 yapar öğretmenim demiş. Öğretmen, otur sıfır demiş. Yanındaki arkadaşı çocuğa sormuş: -Bildiğin halde niye 39 dedin demiş: Oğlum ben pazarlık yapacaktım, hoca anlamadı. | |
|
yaseminci admin YoShYcİ AdMiN
| Konu: Geri: nasrettin hoca ve hırsız Paz Ekim 14, 2007 6:04 pm | |
| | |
|
n_ı_h_a_l
| Konu: Geri: nasrettin hoca ve hırsız Perş. Ekim 18, 2007 9:09 pm | |
| SAOL | |
|
x_TAHA_x OyUn mODeRaTöRü
Mesaj Sayısı : 192 Yaş : 29 Location : istanbul Kayıt tarihi : 04/10/07
| Konu: Geri: nasrettin hoca ve hırsız Perş. Ekim 18, 2007 9:11 pm | |